Zwitserse subsidieregeling voor trans-Alpijns vrachtvervoer per spoor verlengd tot 2026

Nieuws | 11/12/2019

De Zwitserse regering heeft beslist om de subsidieregeling voor spoorvervoer verlengen tot 2026. Eerdere berichten suggereerden dat deze subsidies opgeheven zouden worden in 2023. Bovenop deze subsidieregeling zullen ook de netvergoedingen voor vrachttreinen in Zwitserland dalen vanaf 2021 en komt er een aanpassing van de vergoedingen voor afstand-gerelateerd zwaar vrachtverkeer voor trucks. Al deze maatregelen worden genomen om de modal shift van weg naar spoor voor trans-Alpijns vrachtverkeer verder te ondersteunen.

De Zwitserse regering heeft beslist om de subsidieregeling voor spoorvervoer verlengen tot 2026. Eerdere berichten suggereerden dat deze subsidies opgeheven zouden worden in 2023. Bovenop deze subsidieregeling zullen ook de netvergoedingen voor vrachttreinen in Zwitserland dalen vanaf 2021 en komt er een aanpassing van de vergoedingen voor afstand-gerelateerd zwaar vrachtverkeer voor trucks. Al deze maatregelen worden genomen om de modal shift van weg naar spoor voor trans-Alpijns vrachtverkeer verder te ondersteunen.

De experten van het Multimodaal Adviespunt bij VIL informeren u graag over de mogelijkheden die spoor biedt naar/van Italië alsook andere bestemmingen. Aarzel niet om contact te nemen via multimodaal.vlaanderen@vil.be 

 

Flowers Flowers